Iedereen kent ze wel, de geweldige illustraties van Fiep Westendorp. Bijvoorbeeld uit de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt zoals de beroemde voorleesboeken van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim en Pom, Floddertje en Otje. Echte klassiekers! De tekeningen van Fiep zijn tijdloos en vrolijk, en doen het geweldig op diverse producten. Voor de aankleding van de baby- of kinderkamer kun je o.a. kiezen uit 2 fantastische schoolplaten die Little & Pure in samenwerking met Fiep Westendorp Amsterdam, mocht maken. Met de verschillende voertuigen of de geweldige bosdieren, leren de kinderen niet alleen de namen van voertuigen en dieren, maar maak je tevens de kinderkamer helemaal klassiek trendy.


De zusjes Smit

Ingeborg en Marieke Smit zijn Pimpelmees. Respectievelijk moeder van een zoon (2014) en een dochter (2018) en twee zonen (2003, 2007) voelde ze de groeiende behoefte aan geboortekaartjes met zachte kleuren en een nostalgische touch. In 2009 besloten ze daarom een kleine collectie te ontwerpen en te verkopen via hun webwinkeltje. Inmiddels is het winkeltje uitgegroeid tot een echte webshop en is er naast geboortekaartjes veel meer te zien en te kopen. Er is een stationery collectie (waaronder de inmiddels bekende Familieplanner) en kinderbehang waarvan kinderhartjes sneller gaan kloppen! In 2018 zijn Little & Pure en Pimpelmees een samenwerking aangegaan en ontwerpt Pimpelmees ook prachtige schoolplaten die helemaal passen in de hedendaagse, hippe kinderkamer.


 

 

Francien Verhulst is oprichter van Grootzus. In opdracht illustreert Francien boeken en tijdschriften, houdt zich bezig met ruimtelijke ontwerpen en animaties voor TV producties en onderwijsdoeleinden en daarnaast maak zij vrij werk. Francien Verhulst kenmerkt zich door haar bijzondere stijl. Deze valt het best te omschrijven als fantasievolle collagekunst. Ze creëert feestelijke droomwerelden van bestaand getekend beeld, waarin vaak grappige dieren, mensen, bloemen en gebouwen figureren. Bij elkaar geraapt uit een enorme geschiedenis van illustraties, zelfgemaakt of geknipt uit bijzondere boeken, omgebogen naar haar eigen sprookje.

 


Een groot tekentalent

In 2000 trok Jasper de Ruiter de stoute schoenen aan en richtte Tringa paintings op.  Op een zolderkamertje bracht hij zijn eerste herkenningskaarten / zoekkaarten uit en met succes.  20 jaar later heeft Jasper maar liefst 50 herkenningskaarten uitgebracht van planten, waterdiertjes, tuinvogels, schelpen, zoogdieren, uitwerpselen, wolken, slakken, en meer. Zijn assortiment bestaat inmiddels uit vele andere producten, zoals educatieve posters, wenskaarten en meer.  In bijna alle bezoekerscentra in ons land is zijn werk wel te vinden. Wij vinden het dan ook heel leuk dat wij de illustraties van Jasper mochten gebruiken voor het ontwerpen van 2 schoolplaten te noemen: in het bos - Nederland en aan zee - alfabet.


Een mooie kruisbestuiving

Het merk Hviink is opgericht door Christina Lund Bitsch. Christina is eigenaar van een mooie, gerenommeerde kinderwebshop in Denemarken www.Littlekidsville.dk. In het najaar van 2015 is deze shop opgericht  en al vrij snel nam Christina contact met ons op voor de verkopen van de schoolplaten in Denemarken.  Wij hebben in 2015 de schoolplaten vertaald in het Deens en Christina nam het agentschap voor Denemarken op zich. In 2020 heeft Christina het merk Hviink opgericht en heeft in samenwerking met een illustrator een lijn schoolplaten ontworpen speciaal voor de Deense markt. Uit deze lijn hebben wij 2 schoolplaten van Hviink laten vertalen in het Nederlands en in samenwerking uitgebracht.